Kelahiran buku Biografi Usman Awang – Seorang Penyair Sebuah Rusuh karya Sasterawan Negara Prof Muhammad Hj. Salleh

Buku asal adalah terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka pada tahun 2006 tetapi telah dipulangkan semula hakcipta kepada SN Prof. Muhammad Hj. Salleh. Buku tersebut telah dibuat penambahbaikkan dan diterbitkan semula. Telah mendapat tajaan percetakan daripada Kerajaan Johor Tenggara (KEJORA). Sekretariat Yayasan Usman Awang juga telah terlibat dalam membaca pruf manuskirp asal buku ini.

Biografi Usman Awang – Seorang Penyair, Sebuah Benua Rusuh telah diluncurkan oleh Dr. Syed Husin Ali yang merupakan Pengerusi Yayasan Usman Awang di Damai Rasidin Villa, Sungai Besar pada 11 Ogos 2017 (Jumaat) bersempena dengan acara Ziarah Karyawan Mengenang Usman Awang Sungai Besar (ZKMUASB).

Sesi menandatangi dan ucapan daripada SN Prof. Muhammad Hj. Salleh telah diadakan pada 12 Ogos 2017 (Sabtu) bertempat di Damai Rasidin Villa.

GAMBAR SEPANJANG MAJLIS